Home » Privatlån » Kan jag låna 10.000 kr?

Kan jag låna 10.000 kr?

För ett par månader sedan kom min bror hem till mig och frågade om han kunde låna 10.000 kr. Han sa det som om det var den mest simpla frågan  i hela världen och han förstod inte riktigt då jag rynkade pannan i ren överraskning över att har ställt den frågan till mig. Jag förklarade snabbt för honom att jag alltså inte var god för att kunna låna ut 10.000 kr utan problem till honom. Som tur är förstod han mina argument och han blev heller inte sur. Men jag måste erkänna att jag undrade mycket hur han så lätt kunde fråga mig om han kunde låna så mycket pengar.

Jag tänkte faktiskt mycket över det de nästa dagarna men plötsligt slog det mig; det är ju hur lätt som helst att låna 10.000 kr av otaligt många finansbolag, så varför skulle det inte vara lika lätt att låna pengar av mig? Det var i alla fall så jag tänkte att min bror kommit fram till att han skulle fråga mig om ett lån av den summan. Jag visste nämligen att han flera gånger provat på att låna pengar från olika långivare och detta har han gjort utan några större problem vilket säkert har fått honom att tänka att det var lika lätt att låna av mig. Men omvänt till finansbolag har jag inte pengar liggande för att låna ut till vem som helst. Det låter jag hellre professionella långivare hantera.

Tillslut valde jag dock att fråga min bror varför han frågat mig om att låna 10.000 kr. Och helt riktigt var det som jag hade förväntat. Han var överbevisad om att det var enkelt att bara låna pengar av mig, när det liksom hade varit så smärtfritt att låna pengar av en oberoende långivare. Det fick mig att börja fundera om det verkligen var så lätt att låna t.ex. 10.000 kr som min bror menade att det var. Jag vill personligt mena att det inte bara kan vara lika lätt att låna 10.000 kr som att man kan gå utanför och handla. Det ska ligga en del tanke bakom en sådan beslutning, även om det verkar som att det är lika lätt som att gå ut och handla.

Jag satte mig ner för att undersöka marknaden för dessa blancolån som man kan ta utan att behöva lämna säkerhet för lånet. Är det verkligen så lätt?
Jag måste erkänna att jag blev överraskad då jag upptäckte hur simpelt och säkert det egentligen var att låna pengar. Den första långivaren jag hittade hade en enkel hemsida där alla informationer jag behövde enkelt kunde hittas direkt. Jag blev snabbt klokare på vad ett blancolån var och vilka villkor och krav som fanns på det. Jag kände aldrig att jag l blev förvirrad eller tvivlade av informationen. Det hela var så simpelt och lätt att förstå. När jag klickade vidare lite kunde jag se att de hade svarat på min ansökan så snabbt som möjligt och att det inte skulle ta mer än några timmar (om jag skickat iväg en ansökan).

Jag skickade dock inte iväg en ansökan för just då behövde jag inte låna pengar men jag hade redan uppfattningen att jag skulle uppleva en snabb och effektiv behandling om jag en dag skulle behöva låna pengar. Men jag kunde ändå tänka mig att veta hur snabb processen faktiskt var för att låna pengar. Så jag frågade min bror om hur snabbt han hade upplevt att det gick. Han berättade att han hade fått svar på hans ansökan inom 24 timmar och att han varje gång hade haft pengarna på sitt konto efter bara ett par få dagar. Jag blev ännu en gång förvånad över hur effektiva dessa långivare faktiskt var. Och jag förstod mycket bättre varför han hade haft så lätt för att fråga mig om ett lån. Dessutom kände jag att jag själv var mycket mer benägen och öppen för att låna pengar via en oberoende långivare om jag en dag skulle behöva låna pengar. Jag var verkligen överraskad över hur enkelt det var och hur jag faktiskt kände att jag förstod mig mer på blancolån efter att endast besökt deras hemsida. Så om det är någon som sitter därute och tvivlar på om det är säkert att låna pengar hos oberoende långivare kan jag inte annat än rekommendera att ni slutar att frukta och kastar er ut i det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *