Home » Ekonomi » Låna pengar till läroböcker och mycket mer

Låna pengar till läroböcker och mycket mer

Kniper det med ekonomin när du studerar? Har du svårt att spara samman pengar till sommarlovets nöjen eller kan du inte finansiera böckerna till den nya kursen? I denna artikeln kan du läsa hur du lånar pengar till läroböckerna.

Allt för många studenter upplever att de inte har hunnit att spara samman tillräckligt med pengar till den nya terminen innan det är för sent. Vissa kan gå till deras föräldrar medan andra blir tvungna att undvika nödvändiga läroböcker tills kontot igen kommer på rätt kurs. Men det är en synd när man studerar och inte kan köpa de nödvändiga böckerna för att kunna följa med i deras utbildning och därför har många studenter börjar låna pengar så de kan köpa deras böcker i tid. De flesta studenter är så unga att de inte kan få låna pengar i banken, även om det har ett väldigt förnuftigt ändamål. Därför väljer många unga att låna pengar på internet – och det har visat sig att vara en väldigt stor fördel för dessa unga människor.

Det mest populära lånet att ta när det ska betalas för läroböcker är snabblånet. Med ett snabblån får du oftast de lånade pengar in på kontot redan dagen efter att du ansökt om lånet. Detta är en stor fördel om du ska använda dina läroböcker direkt. Samtidigt är snabblånet ofta av mindra storlek och kraven på låntagaren därför mindre. Detta ger dig en mycket större möjlighet för att beviljas till att låna pengarna. Ofta är de enda kraven att du ska ha fyllt 18 år och att du har en inkomst. Hos de flesta långivarna räknas studiebidrag som en inkomst och du kan därför låna pengar även om du inte har ett arbete vid sidan av studiet.

När du tecknar ett lån ska du givetvis betala tillbaka de pengarna igen. Detta gör man i form av månadsvisa amorteringar som är ett fast belopp som man betalar till långivaren varje månad i en period. Du är själv med och bestämmer hur mycket du vill betala i månadsvisa kostnader när man tecknar ett snabblån. Detta är en stor fördel då det ger dig en stor möjlighet dör att låna pengar på ett ekonomiskt ansvarsfullt sätt. Om du är medveten om ditt månadsvisa rådighetsbelopp, alltså det fribelopp du har efter att ha betalat dina fasta utgifter samt mat osv., vet du också hur mycket pengar du kan undvika varje månad. Du kan därför sätta storleken på dina amorteringar så att det passar till din ekonomiska situation. På det sättet undgår du att belasta din ekonomi för mycket bara för att du har ett lån som du ska betala tillbaka på.

Vill du kunna uppleva fler nöjen?

Du kan låna pengar till mer än bara dina läroböcker när du lånar dina pengar på internet. Många studenter väljer att låna lite extra pengar så att de kan skämma bort sig lite extra. Det kan hända att du saknar några möbler i din lägenhet, att din bärbara dator är lite sliten eller att du bara behöver lite nya kläder. Oavsett vad du drömmer om kan du låna pengar till det när du tecknar ett snabblån. Du kan ofta sätta dina månadskostnader så pass lågt att det inte påverkar dig ekonomiskt i din vardag och på det sättet undgår du att behöva stressas över att behöva återbetala en skuld. Däremot får du en hel del andra nöjen i din vardag än du haft möjlighet för om du endast haft pengar från CSN att använda dig av.

Om du blir glad för att låna pengar kan du helt klart ha flera lån samtidigt. Dock är det en bra idé att du undersöker möjligheten för att lägga samman dina lån om du har flera lån. Du kan ofta spara mycket pengar på räntor och andra kostnader om du samlar dina lån. Det är nämligen ofta så att räntan är en del lägre på större lån än på mindre lån. Därför kan man spara pengar på att samla alla sina lån i ett större lån.

Det finns bra möjligheter för att låna mycket pengar när man studerar då man har en framtid med en större inkomst i framtiden. Om du håller på att bli färdig med din utbildning kan du undersöka möjligheten för att låna ett större belopp än det man tänkt sig från början. Det kan ofta låta sig göras att låna mycket pengar på internet även om man är ung. Det enda kravet är att du har en förväntan om att du snart kommer att ha en större inkomst än bara studiebidraget. Varför inte skämma bort sig lite under den sista tiden som student? Det har du förtjänat!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *