Home » Okategoriserade » Kontrollera din Mac via muskelsammandragningar

Kontrollera din Mac via muskelsammandragningar

Det verkar som om de snabba små tryck på tangentbordet snart blir överflödiga och irriterande. Istället kan ett MYO, som armbandet heter, fånga upp dina muskelsammandragningar i armen och fingrarna, varefter signalen överförs via Bluetooth till din Mac. Produkten är utvecklat av Thalmic Labs, och överraskande nog inte utvecklat av Apple, utan av några universitetsstuderande i 2012.

Bluetooth och muskelsammandragningar i en vacker kombination

Armbandet fungerar som sagt således, du sätter på dig denna fina lilla leksak på handleden eller på underarmen omkring armbågen. Härefter gör du olika rörelser i förhållande till vilket kommando du vill ge din Mac. Du kan både spela spel där du skjuter med fingrarna mot skärmen, varefter rollfiguren i ditt spel kommer att göra samma sak som du gör. Du kan också, medan du lagar mat och tittar på ett videorecept, bara dra tillbaka armen lite om där var ett klipp som du skulle vilja se igen. Det befriar dig också från att behöva röra ditt tangentbord eller skärm med oljiga eller smutsiga fingrar. Det fina är samtidigt att armbandet är mycket diskret utseendemässigt och därmed inte väcker uppseende oavsett vilken ålder man har.

Kommer snart

MYO armbandet kan redan nu förbeställas för 149 amerikanska dollar på internet. Omräknat till svenska kronor blir det ett pris på ca 978 kronor. Detta är ett mycket rimligt och överkomligt pris för en sådan innovativ produkt, som förväntas sälja i miljoner exemplar. Skulle du inte ha råd till ett MYO armband, men vill väldigt gärna ha det, så kan du alltid göra det med hjälp av ett snabbt och lätt smslån. Priset förväntas inte falla i lång tid efter lanseringen av MYO, eftersom produkten för det första redan är så populär och därmed finns det ingen anledning för producenten att sänka priset, och för det andra på grund av att priset som regel alltid först sänks lång tid efter det att produkten har släppts.

Allt som allt gäller det att komma igång och beställa ett MYO armband, om du alltså är en Mac-användare. Armbandet är lyx för alla som gillar att leka med dataprodukter och i allmänhet bara är mycket intresserade av elektronikens underbara värld!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *