Home » Okategoriserade » Skatteparadis kan vara en smart idé

Skatteparadis kan vara en smart idé

Att  sätta sina pengar i ett skatteparadis, där beskattning är lägre än i Sverige kan faktiskt vara en smart idé, om du är intresserad i att behålla mycket mer av de pengar som du har slitit och släpat för. Naturligtvis måste man bidra till samhället, men kan man göra detta samtidigt med att man smiter iväg till sitt skatteparadis är det värt det.

 

Spara på skattekronorna

Det är ett obestridligt faktum att Sverige har en av de högsta skattesatserna i världen, det kan inte manipuleras. Därför kan det också vara lämpligt att betala något mindre skatt om man känner att man har betalt tillräckligt i skatt till den svenska staten under sitt liv. Många svenskar har tyvärr problem med att få sakerna att hänga ihop, medan andra helt enkelt inte kan känna att de arbetar tillräckligt eftersom skattesatsen är så hög att det ibland kunde vara mer lönsamt att låta bli.

 

Det får också många till att ta olämpliga lån, som de aldrig kan betala tillbaka, framförallt eftersom dessa människor inte får behålla mer av det som de ärligt och hederligt har tjänat. I ett skatteparadis kan man sätta sig själv i den fördelaktiga position där man inte behöver vara rädd för att låna till det ena eller andra, eftersom man kommer att ha ett mycket större disponibelt belopp än i Sverige.

 

Bra skatteparadis

Nu när intresset för att söka sig till ett skatteparadis är väckt kanske ni tänker: vilka platser är då de bästa för detta ändamål? Jag har några olika alternativ och förslag som med största sannolikhet kommer att väcka ditt intresse: Schweiz och Luxemburg är förmodligen de två mest populära länderna där många svenskar och andra européer under många år har emigrerat till i förväntningarna om en lägre skattesats. Detta är helt förståeligt eftersom båda länderna har mycket lågt skattetryck, som också leder till billiga bilar till exempel.

 

Det finns också många andra alternativ. Lichtenstein och Canada är också populära destinationer, vilket också lockar fler och fler till dessa skatteparadis. Dessa två länder är också, enligt min mening, några utmärkta förslag på platser om man önskar ett par år eller mer i skatteparadisets tecken, där man kan njuta lite mer av sina surt förvärvade pengar i lugn och ro, utan att staten ska komma och röva en på ungefär hälften av det man har tjänat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *