Inom de senaste åren har jag gått och drömt om att skaffa mig en kolonistuga. Jag bor i stan och jag har länge saknat det att kunna gå ut i trädgården och pyssla om den i lugn och ro.

Vill man ha ett hus med trädgård i en storstad ska man ofta betala otroligt mycket för det, därför verkade en kolonistuga som den bästa lösningen. Här kan man komma när man har lust och pyssla om sin trädgård när man har tid.

Jag har redan idéer och tankar om hur min kolonistuga ska inredas och hur trädgården ska anläggas. Små rosenrabatter och en lång stig som för upp till en liten fiskdamm har jag i tankarna just nu.

Jag är ganska säker på att det blir vackert och det ger mig garanterat välbehövlig lugn och ro i en annars så hektisk vardag.

Det nästa problem är då bara pengarna. Det är inte för att en kolonistuga är speciellt dyr, men de flesta kolonistugor är inte i tipp topp skick men jag är också förberedd på att lägga lite extra pengar utöver själva investeringen.

Med anläggning av trädgården och förbättringar på huset kan där lätt  användas flera tusen kronor på projektet. Därför är min tanke att jag vill låna pengarna till min kolonistuga plus det extra som jag räknar med kommer till att användas på förbättringar.

På det sättet kan jag få uppfyllt min dröm om en kolonistuga utan att kullkasta min ekonomi på att använda pengar jag inte har stående på mitt konto.

I stället kan jag göra avdrag på mitt lån medan jag njuter till fullo i min kolonistuga.


Jag är säker på att jag kommer att kunna koppla av och njuta av min trädgård samtidigt som jag gläder mig till att få gröna fingrar och komma bort från storstan.