Som så många vet har charterresorna genom åren blivit dyrare och dyrare, och är man fyra personer som ska resa i högsäsongen kan det snabbt komma upp i priser på mer än 5 000 kronor per person. Är man en person som älskar att resa kan det kvickt bli dyrt att hålla intresset för att resa vid liv.
Därför är där många som har börjat fundera på att köpa semesterbostäder i utlandet, och det kan i slutändan att visa sig vara en bra affär jämfört med att använda pengarna på charterresor flera gånger om året.

Du kan köpa semesterbostäder i olika prisklasser precis som vi känner det från bostadsmarknaden här hemma. Till exempel kan du köpa en lägenhet i Spanien för cirka 2 miljoner.

Då får du 70 kvadratmeter var du kan koppla av och njuta av livet när du åker på semester i härliga Spanien.
Naturligtvis kan du också få både billigare och dyrare semesterbostäder, beroende på vad du letar efter. Ett hus kostar mycket mer än en lägenhet, och naturligtvis har läget också en stor betydelse.

Även om 2 miljoner kanske låter mycket, kan det visa sig att vara en ganska förnuftig investering. För det första slipper du för att betala dyra hotell när du är på semester, det enda du ska göra är att ordna flygbiljetter, för det andra kan du möjligen tjäna pengar på semesterbostaden vid en eventuell försäljning.

Så även om ett par miljoner är mycket pengar just nu, ska man tänka på det som en långsiktig investering. Att köpa bostad i utlandet är inte heller något man ska vara rädd för, det är i stort sett som att köpa fastighet här hemma.

Många långivare är också positivt inställda mot kunder som önskar att investera i semesterbostäder i utlandet, de har också insett intjäningsmöjligheterna för kunderna.

Så du kan lätt låna pengar till en semesterbostad i utlandet, om du är en av de många som använder mycket pengar på att resa varje år. Investera istället pengarna utomlands i en härlig semesterbostad och ett varmt klimat.