De senare åren har det varit mycket prat om solenergi, köp av och installation av solceller. Regeringen har varit ute och predikat om att alla borde investera i solenergi för att göra något bra för både miljön och statsfinanserna.

Många har därför investerat i solceller som installerats på taket och det har varit en stor succé. Dom som har investerat i solceller kan se fram emot att spara en massa pengar på elkostnaden, och dessutom har säkert installationen av solceller ökat värdet på deras fastighet. Också olika bostadsrättsföreningar överväger att installera solceller för att minska föreningens utgifter för el.

Dessutom bidrar installation av solceller runt om i landet också till att skapa arbetstillfällen för hantverkare och annat branschfolk. På det sättet gagnar installationerna alltså också landets arbetsmarknad.

Jag har själv fått installerat solceller på taket av mitt hus och jag har bara positiva saker att säga om det. Några pengar har jag ännu inte tjänat, men med mina uträkningar ska det inte gå mer än ett år förrän jag har tjänat in priset på installationen, och då är det inklusive mitt privatlån som jag tog för att få råd till installationen.

För just då hade jag inte råd att installera solceller, men jag var säker på att det skulle bli en bra investering varför jag valde att ta ett privatlån för detta, och det har jag verkligen inte ångrat. Jag har redan betalt av nästan hela lånet och jag börjar snart att tjäna på min installation. Plus att jag mår mycket bra när jag vet att jag gör något för miljön när jag använder el.

Så om du överväger att installera solceller, men inte har pengarna – ta ett privatlån, det lönar sig.