I dag är det mycket vanligt att ta mindre lån i form av snabblån. De här lånen kallas ofta också för SMS-lån och det beror helt enkelt på att man i många fall ansöker om lånet just via ett SMS. Man bekräftar att man vill låna pengar via SMS och man får veta om lånet beviljas eller ej på samma sätt. Du kan läsa mer om smslån och snabblån på Snabblån.xyz.

Det finns både fördelar och nackdelar med den här typen av lån. Man kan dock inte bortse från att det finns en del situationer där ett snabblån kan rädda mycket, även om det kanske inte är ett bra alternativ för den som vill låna pengar under en längre tid.

Fördelar med snabblån

En stor fördel med snabblån är att det går snabbt att ansöka om dem och dessutom blir de beviljade snabbt. Utbetalningen sker ofta samma dag och ansökningen är enkelt att gå igenom. Om man skulle behöva pengar akut är det här alltså ett bra alternativ. Om man går till en bank får man ofta samtala med någon där, sedan ska det beslutas om man kan få ett lån och det kan många gånger ta flera bankdagar innan pengarna betalas ut. Med ett snabblån går hela processen på några timmar.

Om man har betalningsanmärkningar är det i de allra flesta fall helt omöjligt att låna pengar hos en bank. När det gäller snabblån kan man faktiskt få dem beviljade trots att man har anmärkningar. Ibland kan det finnas en gräns för hur många anmärkningar man har, andra gånger ska det bara finnas en taxerad inkomst från föregående år.

När det gäller vanliga privatlån så kan det vara svårt att låna mindre summor. Man kan till exempel inte bara låna tusen kronor under en veckas tid på grund av att man akut behöver pengarna. Snabblån finns däremot i de flesta storlekar och man behöver inte låna mer än vad man behöver. Ofta kan man låna så små belopp som 500 kronor och sedan upp till 25 000 kronor eller mer. Hur mycket man kan låna varierar och ofta bestäms det individuellt efter varje låntagares aktuella förutsättningar.

Nackdelar med lånen

Man kan också råka ut för lån som har riktigt höga räntor. Om man inte kan betala sitt lån i tid är risken också stor att det tillkommer en hel del kostnader och ränteavgifter. Det är inte ovanligt att räntan blir flera hundra procent.

En annan nackdel är att lånen i regel har en kort återbetalningstid. För att man inte ska drabbas av massor av avgifter måste lånet ofta betalas inom en månad från det att man använt pengarna. Om man inte har läst igenom det finstilta kan det också vara förvånande hur mycket fakturan landar på. Snabblån kan faktiskt kosta mer än vad man tror.

Om man ansöker om många snabblån kan det också vara bra att kontrollera om varje ställe gör en kreditupplysning via Upplysningscentralen. Om så är fallet kommer varje ställe att resultera i en upplysning som syns för alla andra som sedan gör en kreditupplysning i samband med bolån med mera. Har man flera olika kreditupplysningar på sig kan det vara svårt att få andra lån. De ger nämligen en sämre kreditvärdighet.

En ytterligare nackdel är att det är mycket enkelt att ta ett snabblån bara för att man ska kunna göra onödiga inköp eller spela för pengarna. Möjligheten att ta snabblån kan alltså göra att man köper saker man egentligen inte behöver och dessutom kan det onödiga handlandet göra att man sätter sig i skuld.

Du kan även läsa mer på: www.alltomsmslan.se/onlinekredit

Ett lån för akuta situationer

Ett snabblån är ett lån som är perfekt för akuta situationer. Kanske har någon transaktion dragits dubbelt på bankkontot och det är tomt? Det kan också vara så att en plötslig utgift dykt upp. Ett djur kanske har blivit sjukt och måste till veterinären, eller så råkar man ut för tandvärk och behöver gå till tandläkaren akut. Det är vid sådana tillfällen ett snabblån är bra att ta till. Då kan man få tag i pengar snabbt och sedan betala tillbaka pengarna när lönen kommer.

När man väntar på pengar

I vissa fall kan det vara så att man väntar på att få en summa pengar. Det kan vara bidrag, stipendier eller ett arv. När man vet att man snart ska få pengar kan det klia i fingrarna. Kanske är det så att man är i stort behov av att laga bilen eller köpa ett nytt kylskåp. Även då kan snabblånet vara ett bra alternativ. Då kan man snabbt betala tillbaka pengarna när de kommer in på kontot.

Ett mindre lån behövs

I många fall kan man behöva någon tusenlapp extra. Kanske har man levt lite över sina tillgångar under en månad och plötsligt ser ekonomin allt för knaper ut någon vecka innan löning. Att kontakta sin bank för att låna 500 kronor är ofta inte möjligt. För det första ställer banken överlag höga krav på sina låntagare, och för det andra lånar de inte ut hur låga belopp som helst eftersom att det innebär en hel del kostnader för banken. Då är det perfekt att kunna ta ett snabblån på precis ett så högt belopp man behöver för att klara sig.